Højdepunkter

Pokalsejr i 7-mandsfodbold til Bæsterne
(Nyhed fra oktober 2019)

På holdets egen facebook-side kalder holdet sig for Bæsterne. Egentlig hedder de FC Bæst, men torsdag den 10. oktober i Valby levede holdet fint op til kalde-navnet, da det kæmpede som bæster og vandt pokalfinalen i DAI’s 7-mandsfodbold mod FC Island. Først kom Bæsterne foran 3-0, og det syntes at blive en sikker sejr. Så tog islændingene fat og vakte minder om de glade HU-HU dage ved EM i 2016, hvor det islandske landshold slog England og andre store fodboldnationer. FC Island scorede to gange, og med to gule kort (fem minutter ude) for to FC-Bæst spillere, var der drama til sidste fløjt. Det hele endte med 4-3 til Bæsterne, og et par drenge blandt det islandske publikum nøjedes med at kippe med det islandske flag, mens spillere og tilskuere sparede på HU-HU råbene til en anden god gang.

Kampens dommer var Henrik Andersen, der i samme upartiske ånd, som kampen blev ledet, har skrevet disse linjer.

Hattrick i pokalfinale for SBV09
(Nyhed fra september 2019)

Glade SBV09-spillere fejrer sejren i pokalfinalen.

Årets pokalfinale i DAI’s 11-mandsturnering torsdag den 12. september 2019 på stadionbanen i Valby blev for tredje gang vundet af drengene fra Avedøre, SBV09. Og denne gang var det pokalmestrene fra 2017,  Maskinen, som måtte se sig slået. Det var en velspillet og målrig kamp, hvor de to hold fulgtes ad i første halvleg, men efter 2-2 trak SBV09 fra i anden halvleg, og holdet kunne løfte trofæet efter en fortjent sejr på 5-2.

Kampen blev ledet af Dennis Rasmussen som hoveddommer, Rahim Faizi og Dimitrios Kostis som linjedommere og Khalid Benomar som 4. dommer. I en kamp med fair play fra begge hold måtte Dennis kun en enkelt gang gribe til lommen efter det gule kort.

De to hold fik god opbakning fra de mange tilskuere på tribunen. SBV09-fans havde fundet stortrommen frem, og Maskinens tilskuere fejrede holdets to flotte scoringer med guldglimmer, som måske meget sigende faldt ned på den halve snes fodbolddommere fra DAI, der fulgte dommerkollegernes ageren på banen. Fodboldudvalgets formand, Jan Ludvigsen,  kunne således efter kampen konstatere, at dommerklubbens repræsentanter på banen havde gjort det både glimrende og til guld i deres ledelse af kampen.

Dennis Rasmussen hilser på de to anførere før kampen, mens Rahim Faizi (tv.) Khalid Benomar (i midten) og Dimitrios Kostissom viser sammenhold.

Drama og tilskuer opbakning til 7-mands pokalfinale
(Nyhed fra oktober 2018)
Der var livlig opbakning til de to hold, som havde kvalificeret sig til 7-mands pokalfinalen – afviklet i Valby den 11. oktober. Finaleholdene var Dynamo Dragsholm (billedet) og Pokkers – og begge hold spillede hurtig bold med finesser, som kan forventes i en finale. Store tilråb og medvirken blev der især, da bolden blev taget hurtigt efter et frispark og endte i mål, men dommeren havde ikke sat spillet i gang, så målet måtte annulleres. Det giver jo altid grobund for diverse stemnings-udbrud fra ”lægterne”.

Den intense kamp blev vundet af Dynamo Dragsholm med cifrene 2-1, og dagens dommer, Mustafa Turan, kunne fløjte af uden at skulle i forlænget spilletid.

Fra venstre: Mogens (4. dommer), Mustafa (linjedommer), Per (hoveddommer) og Khalid (linjedommer).

SBV09 vandt pokalfinale – omsider
(Nyhed fra september 2018)
Fodboldklubben fra Bymuren i Hvidovre, SBV09, har været i pokalfinalen i DAI’s 11-mandsfodbold fire gange uden at vinde, og onde tunger ville nok stemple klubben som den evige to’er. Men torsdag den 13. september kl. 18.00 på stadionbanen i Valby Idrætspark skulle den dom gøres til skamme, og det blev den efter en overbevisende 5-2 sejr over FC Misbrugsportalen. De to hold fulgtes pænt ad det meste af kampen, men i midten af 2. halvleg stod det klar, at SBV09 havde et ekstra gear. Med flotte kombinationer og mål blev det også for tilskuerne en spændende og underholdende kamp.

Kampen blev ledet af fire af DAI’s mest erfarne dommere: Per Madsen som hoveddommer, Mustafa Turan og Khalid Benomar som linjedommere og Mogens Langkjær som 4. dommer.

SBV 09 -vinderne af pokalfinalen 2018.

Maskinen kørte FC Misbrugsportalen over
(Nyhed fra september 2017)

Med cifrene 5-2 blev det torsdag den 14. september til en sikker sejr til fodboldklubben Maskinen i DAI’s pokalfinale 2017 i 11-mandsfodbold. Modstanderne fra FC Misbrugsportalen kom bagud 3-0, men fik smidt grus i maskineriet ved at reducere til 3-2. Derefter blev der igen sat gang i Maskinen, og med to nye scoringer leverede holdet en overbevisende indsats.

Kampen blev ledet af Rahim Faizi som hoveddommer, Per Madsen og Khalid Benomar som linjedommere og Flemming Dall som 4. dommer.

Maskinen fejrer finalesejren.

Sømændene holdt kursen og vandt pokalfinale 2016
(Nyhed fra september 2016)

En koncentreret dommertrio og 4. dommer klar til at lede kampen.

DAI-Fodbolds pokalfinale for 11-mandshold blev i 2016 spillet mellem BK Sømændene og SBV09  torsdag den 29. september i Valby Idrætspark, og den blev ledet af dommerklubbens eneste kvindelige dommer, Judith Juul Hansen. På linjen havde hun Khalid Benomar og Mustafa Turan, mens  Per Madsen var 4. dommer.

BK Sømændene kom foran 2-0, og SBV09 skabte spænding ved at reducere til 2-1 10 minutter før tid. SBV gjorde alt, hvad de kunne for at bringe de stærke sømand ud af kurs, men “havets helte” klarede skærene og vandt kampen 2-1.

Kampens dommer, Judith, viste, at hun er en af de mest rutinerede dommere i DAI og havde fint styr på kampen. Og en del dommerkolleger så kampen fra tribunen og kunne glæde sig over indsatsen af Judith, Mustafa, Khalid og Per.

BK Sømændene i forståelig sejrsrus.

Vanvittig pokalfinale med 10-9 sejr til Steppeulvene
(Nyhed fra september 2015)
Vinderne af DAI Fodbolds pokalfinale  for 11-mandshold i 2013 og 2014, Steppeulvene, var igen i 2015 med i finalekampen om pokalen, og for andet år i træk var modstanderen SBV09. Det foregik torsdag den 1. oktober i Valby Idrætspark, og det blev den nok mest spændende finale i DAI’s historie med en vanvittig afslutning i straffesparkskonkurrence.

Det lykkedes Steppeulvene at vinde pokalen for tredje år i træk , men først efter at spillerne havde været hele følelsesregistret igennem. To minutter før ordinær spilletid førte SBV09 4-2, og holdets ledelse og supportere havde champagneflaskerne klar. Men propperne forblev på flaskerne, da Steppeulvene scorede til 4-3 og i kampens overtid udlignede til 4-4.

Den forlængede spilletid var målløs, og der måtte straffespark til. Efter de første fem spillere fra hvert hold havde sparket, var resultatet ligesom i den ordinære kamp: 4-4 – og altså sammenlagt 8-8. Hvert hold skulle nu have en ny spiller til at sparke, og det var som om dramaet ingen ende ville tage. Først da alle spillere på begge hold, bortset fra de to målmænd, havde sparket, faldt afgørelsen; og det til fordel for Steppeulvenes, som således vandt pokalfinalen 2015 med den usædvanlige score 10-9.

Til kampens spiller blev Nick fra SBV09 kåret af DAI-Fodbold.

Kampen blev dømt af DAI’s rutinerede dommere, Jan Berthou (hoveddommer), Uffe Ring-Petersen (linjedommer), Mustafa Turan (linjedommer) og Mogens Langkjær (4. dommer). Det er dommertrioen, som er på billedet, sammen med anførerne for de to hold.

Steppeulvene genvandt pokalen i 2014
(Nyhed fra september 2014)
Vinderne af DAI Fodbolds pokalfinale i 2013, Steppeulvene, var igen i år med i finalekampen om pokalen. Denne gang var modstanderen SBV09, der ydede god modstand i kampen, som blev spillet torsdag den 25. september i Valby Idrætspark.

SBV09 var foran 3-2, da der manglede fem minutter af kampen, men Steppeulvene fik udlignet, så der måtte forlænget spilletid til. Her viste Steppeulvene sig at have de bedste kræfter i behold, og de vandt kampen sikkert med 5-3.

Kampen blev dømt af DAI’s rutinerede dommere, Jan Berthou (hoveddommer), Anders G. Olsen (linjedommer), Flemming Tranberg (linjedommer) og Mogens Langkjær (4. dommer).

Nedenfor ses billede af Jan, Anders og Flemming, da dommertrio og hold kom på banen.

Football Club ØZ vandt 7-mandspokalfinale 2013
(Nyhed fra oktober 2013)
Det blev en spændende kamp om pokalen i 7-mandsfodbold, som blev spillet den 10. oktober 2013 og med Dimitrios Kostis som dommer. Football Club ØZ spillede mod FC Bæst, og den ordinære kamp endte 3-3.  I omkampen blev det til en samlet sejr på 7-6 til Football Club ØZ.

Favoritsejr til Steppeulvene i 11- mands pokalfinale 2013
(Nyhed fra september 2013)
Trods flot opbakning fra mange tilskuere havde Colorbar IF det fra første fløjt svært mod Steppeulvene til årets pokalfinale i 11-mandsfodbold torsdag den 26. september i Valby Idrætspark. Topholdet fra mesterrækken kom hurtig foran, og det blev til en sikker 3-1 sejr til favoritterne fra Steppeulvene.

(På billedet til højre løfter Gregers, anfører fra Steppeulvene, pokalen.)

Det meste af kampen styrede Steppeulvene spillet og med et effektivt angrebsspil og smukke mål syntes der at være klasseforskel mellem de to hold. Men Colorbar IF kæmpede godt videre, fik reduceret til 1-2 og havde en god chance til at udligne til 2-2, før Steppeulvene lukkede kampen med scoring til 3-1.

Pokaler og medaljer blev overrakt af Jan Ludvigsen fra DAI, som ikke var i tvivl om, at Colorbar IF fortjente en guldpokal, hvis det gjaldt den største støtte fra publikum. Men selv i DAI er det målene, der tæller, konstaterede han og kaldte en glad anfører fra Steppeulvene frem.

Ludvigsen glædede sig over en fair play spillet kamp og gav også en pokal til årets pokalfighter: Mads Suldrup fra Colorbar IF, som overraskede med elegante dribleture og chanceskabende spil.

(På billedet til højre løfter kampens pokalfighter sin pokal, mens holdkammeraterne fra Colorbar IF viser deres anerkendelse.)

Kampen  blev ledet af en erfaren dommertrio med  Alex Jensen som hoveddommer, Anders Groth Olsen og Martin Brylet som linjedommere og Morten Renneberg som 4. dommer.

På tilskuerpladserne sad en halv snes dommerkolleger for at følge den spændende kamp og for at se de fire dommere i aktion.

Alt i alt en dejlig fodboldaften i Valby Idrætspark.

Bjarnes Drenge vandt pokalfinale i 7-mandsfodbold 2012
(Nyhed fra oktober 2012)

Det blev en intens finale i DAI’s pokalturnering 2012 for 7-mandshold. Klubben Pokkers var for andet år i træk i finalen, og modstanderen var denne gang Bjarnes Drenge (billedet til højre).
Stillingen efter ordinær spilletid var 0-0, og så måtte kampens dommer Peter Streadee fløjte til forlænget spilletid. Den vandt Bjarnes Drenge 2-0, og Pokkers levede igen i år op til deres navn ved at slutte på en pokkers andenplads.
Tillykke til Bjarnes Drenge og for Pokkers kan man håbe, at 2013 bliver alle gode gange tre.

Regionsmester 2012 i oldboys blev Nørrebro BK (se billedet nedenfor).

BK Jyden vandt pokalfinale 2012 efter straffesparkskonkurrence
(Nyhed fra september 2012)
Der skulle både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence til i Valby Idrætspark, før det stod klart, at pokalmestre i DAI Fodbold 2012 blev BK Jyden. Dermed fik klubben revanche mod Nørrebro BK, som vandt pokalopgøret mellem de to mesterrækkeklubber i 2011.

BK Jyden kom bedst fra start med to flotte scoringer. Men inden pausen begik en Jyden-spiller et klodset benspænd, og dommeren fløjtede prompte og pegede resolut på straffesparkspletten. Så stod der 2-1, og i 2. halvleg kom det til 2-2.
Den forlængede spilletid på to gange 15 minutter var mindst lige så intens og spændende som kampen i den ordinære spilletid, selvom den blev målløs.

I straffesparkskonkurrencen stod der 3-2 (samlet 5-4) til Jyden efter det fjerde spark. Nu kunne sparkeren fra Jyden afgøre kampen, og det gjorde han med en flot scoring uden chance for Nørrebro BK’s målmand. BK Jyden vandt således samlet 6-4.

Ved pokaloverrækkelsen fremhævede Bruno Cavagnaro fra DAI Fodbold, at det var en kamp både med fight og pair play fra begge hold. Kampens dommer Mogens Langkjær, linjedommerne Jan Berthou og Mustafa Turan samt fjerdedommer Flemming Dall blev rost for deres indsats. Og sidst men ikke mindst blev BK Jydens målmand kåret som kampens spiller.

Pokkers spændende 7-mands pokalefinale 2011, men KIKIBU vandt
(Nyhed fra oktober 2011)
Repræsentanterne for DAI-Fodbold stod klar med pokal og medaljer, og alt tydede på en afgørelse i ordinær spilletid i pokalefinalen for 7-mandshold mellem Pokkers og KIKIBU torsdag den 29. september på Valby Idrætsanlæg. Men i kampens døende sekunder udlignede KIKIBU til 1-1, og da ingen af holdene scorede i forlænget spilletid, måtte finalen afgøres i straffesparkskonkurrence. Her viste KIKIBU bedre træfsikkerhed, og holdet vandt 6-4.

Kampen blev ledet af Ervin Christensen, som er en af dommerklubbens mest erfarne dommere, og som er formand for dommerklubbens vejlederudvalg. Med et par påtaler og et par advarsler sørgede han for, at den intense kamp ikke udartede.

Henning Mortensen fra DAI-Fodbold sagde tak for en spændende kamp til de to hold og stod for præmieoverrækkelsen. “7-mandsfodbold er vokset betydeligt inden for de seneste år i DAI, og pokalturneringen har i år haft ni runder”, konstaterede Henning, så KIKIBU har grund til at være stolt over sejren. Tillykke!

Ervin Christensen (t. v.) mødes med dommerkollega Egon Baumbach i pausen for at vurdere behov for justering af dommerlinjen.

Straffesparkskonkurrencen var indhyllet i tåge, men i hvert fald kunne KIKUBU finde vej til målet. For modstanderne var det bare Pokkers.

Vinderne fra KIKIBU ved præmieoverrækkelsen.

At dommeren står side om side med spillerne skal man ikke tolke på!

Nørrebro BK vandt pokalfinalen 2011
(Nyhed fra september 2011)
For andet år i træk var Nørrebro BK i DAI-Fodbolds pokalfinale. I 2010 tabte holdet knebent, men allerede i år skulle det blive lykkens gang.

Kampen blev spillet torsdag den 22. september i Valby Idrætspark, og modstanderen var et andet mesterrækkehold, BK Jyden. Nørrebro BK vandt 2-0 i en kamp, hvor der indtil sidste minut var spænding om resultatet. Først med en scoring i kampens døende sekunder fik Nørrebro BK øget til 2-0.

Kampen blev dømt af Mirzet Cejvanovic med Jan Berthou og Frederik Brintow som linjedommere og Flemming Tranberg som 4. dommer. Allerede i kampens 20. minut måtte Mirzet trække det røde kort, da en spillet havde frit løb mod målet og blev berøvet sin oplagte scoringschance af et benspænd – en modig og rigtig beslutning!

Med 10 mand det meste af kampen var Nørrebro BK til tider presset, men Jyden BK kom kun til få store chancer.